Субота, 11.05.2024, 17:24
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Квітень » 5 » День книги у ЗДО
12:15
День книги у ЗДО

      Не секрет , що у  сучасних умовах глобальної інформації суспільства місце та роль дитячої книги знецінилися. Діти раннього віку швидше долучаються до відеопродукції та компютерних програм, ніж починають говорити. Варто зазначити, що саме дошкільне дитинство відіграє важливу роль у формуванні не тільки особистості, а й суспільства в цілому. У  встановленні духовного внутрішнього світу  дитини важливу роль відіграють книги. Книга відкриває дитині світ у всій його різноманітній цінності буття, красі людських  взаємин. Спілкування з книгою розвиває інтелект, мову, пам'ять, увагу, уяву, дитина вчиться думати, аналізувати, зіставляти, робити висновки, засвоювати та використовувати позитивний досвід.

     У рамках Міжнародного дня книги у старшій групі «Капітошки»  вихователь Савіна А.І залучила своїх вихованців до  ігрової ситуації «У бібліотеці» у книжковому осередку, щоб вкотре нагадати та збагатити знання дітей про важливе значення книги у житті людини. В процесі ігрових дій діти виконували свої обрані ролі та удосконалювали вміння культури спілкування, дотримувалися норм етикету. Під час бесіди вихователь та діти розповідали цікаві історії про спілкування з книгами, про найулюбленіші книги, згадували прислів’я. В ході ігрової ситуації діти активізували знання про різноманітність  книг, історію їх виникнення, перебування, професії людей, які працюють з книгами. Діти із задоволенням виконували ролі дорослих: відвідувачів бібліотеки (читачів) та  бібліотекарів, працювали у «Книжковій лікарні» та закріплювали правила поведінки з книгами.

      Будемо сподіватися, що ігрова ситуація «У бібліотеці» продовжиться у родинах наших дітей і буде однією з улюблених занять у вільний від роботи час та спільною розвагою для дітей та батьків.

 

 

 ​​​​​​

 

Переглядів: 119 | Додав: dnznizhyn23 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar