Субота, 11.05.2024, 14:12
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Квітень » 1 » Міжнародний день птахів у ДНЗ
15:43
Міжнародний день птахів у ДНЗ

              Щорічно 1 квітня відзначається не тільки День сміху, а й   Міжнародний день птахів.

               У вихованців ДНЗ №23 сьогодні відбулася незвичайна тематична прогулянка «Наші друзі – птахи». Діти в уявні «біноклі» спостерігали за птахами, відшукували найближчі гнізда на території закладу.

                До малят завітали працівники Державного підприємства  «Ніжинське лісове господарство», які дбають про екологічне здоровя нашої планети, Марахонько Олександр - головний лісничий, Оксана Іванова - провідний інженер лісової культури, Юлія Стрілець - голова профкому, які провели пізнавальну бесіду з  малятами з якої діти дізналися, що птахи  живуть на планеті понад 150 мільйонів років, і на землі немає куточка, де б їх не було, що птахи являються справжніми помічниками і друзями людини, знищуючи велику кількість шкідників сільського  і лісового господарства, зберігають для людей врожаї садів, полів, городів. Птахи  сприяють поширенню дерев і кущів, розносячи насіння, жолуді, коріння. Від поведінки людей часто залежить їхня доля. Особливо болісно впливає господарська діяльність людини: розорювання земель, осушування боліт, застосування міндобрив і отрутохімікатів, вирубування лісів, викошування трав… Усе це для багатьох птахів та як і для людей є екологічною катастрофою…

               Гості принесли малятам власноруч виготовлені шпаківні та саджанці дерев - дуб, липа, сосна, клен та запропонували малятам розпочати акцію «Озеленення планети».

              Представники Державного підприємства запропонували вихованцям вибрати ті дерева на яких пташкам було б зручно жити і повісити на них шпаківні. Потім діти із задоволенням саджали деревця та уявляли, як вони будуть за ними доглядати, як дерева стануть будиночками для птахів та в майбутньому окрасою дитсадка. Діти разом з дорослими вчилися робити добрі та корисні справи.

             Тож акція «Наші друзі – птахи» та «Озеленення планети»  розпочалися в ДНЗ. А екологічна прогулянка була цікавою, пізнавальною та корисною.

              За добрі справи малята отримали від гостей смаколики, гарний настрій та безліч емоцій.


​​​​​​

Переглядів: 232 | Додав: dnznizhyn23 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar