Неділя, 12.05.2024, 00:33
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Лютий » 22 » Тиждень рідної мови
10:58
Тиждень рідної мови

Найдорожча, добра, власна,
Мудра, сонячна, прекрасна,
Солов'їна, барвінкова
Українська рідна мова.

           Напередодні Дня рідної мови у ЗДО пройшов тематичний тиждень «Мова - душа народу». У всіх групах оформлені бібліотечні осередки , діє  книжкова виставка до 150-річчя Лесі Українки, Шевченківських днів. На виставці представлені ілюстрації до художніх творів та поезії українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.
         Вихователі провели тематичні заняття , де розповіли дітям про значення мови в житті кожної людини, про шлях становлення української мови, прищеплення і розвиток почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб.

 У рамках тижня з метою розвитку у дітей любові до рідної мови, до читання книжок було оголошено челендж читання  віршів українських письменників. У ньому взяли участь діти дошкільних груп та вихователь Ваврик І.Л. Педагоги разом з батьками з раннього віку закладають зерна любові до найдорожчого слова, до рідної мови, до рідної України, які з часом проростуть у найсильніші почуття патріотизму та відданості до народних надбань.

Муз. керівник Вакулік В.М  та вихователі старшої та середньої групи Савіна А.І та Ваврик І.Л.організували  музично-літературну розвагу «Мова наша калинова», де діти поринули у широкий світ рідної української мови, відчули її глибину, багатство, багатогранність, мелодійність та лагідність. Під час розваги діти читали вірші, співали пісні про мову, відгадували загадки, складали прислівя і пишалися тим , що вони  є українці.

       

    

   

   

Переглядів: 177 | Додав: dnznizhyn23 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar