Субота, 11.05.2024, 14:36
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Листопад » 9 » Тематичний день до Дня української писемності та мови.
13:18
Тематичний день до Дня української писемності та мови.

Красивий, щедрий рідний край,
І мова наша- солов’їна.
Люби, шануй, оберігай
Наш край, що зветься Україна.

                                     І. Січовик

     Любити, шанувати і плекати рідну мову - святий обовязок кожного українця. Щороку Україна відзначає чудове свято - День української писемності та мови.  У нашому закладі також відбувся тематичний день рідної мови «Моя мова – калинова». У цей урочистий знаменний день вихователі старшої групи Хашаба  Т.В та Савіна А.І. повели дітей у  віртуальну подорож історичного минулого розвитку писемності та мови. Діти у святкових  українських костюмах із задоволенням ділилися один  з одним надбаннями українського народу: потішками, забавлянками, загадками, народними іграми та піснями. Рідне слово …Воно у віршах і піснях, у казках і прислівях, у загадках і щасливих народних усмішках. Воно зачаровує і голубить, окриляє і ніжить. З цікавими мовленнєвими іграми та цікавинками  до дітей завітала і  чарівна  пані Мова, яку діти приголомшили своїми влучними відповідями та знаннями про рідну мову.

    Діти розширили свої знання про українських поетів та письменників, їх твори та любов  до національних традицій, народної мудрості.

   При виконанні Національного Гімну України діти впевнено відчували себе краплинкою  українського  народу та гордо вносили національні символи Прапор та Герб.

Переглядів: 142 | Додав: dnznizhyn23 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar